Eterbase wil de gehackte Bitcoin stoppen met wegkomen

De 5,4 miljoen dollar aan gestolen fondsen zijn via andere beurzen verstuurd. Eterbase wil dat het geld in zijn spoor wordt gestopt.

In het kort

  • Crypto uitwisseling Eterbase reikt uit naar andere uitwisselingen om de stroom van zijn gehackte crypto te stoppen.
  • Sommige uitwisselingen, zoals Binance, hebben hun hulp aangeboden na de Eterbase hack.
  • Eterbase is van plan een datum aan te kondigen voor heropening in de nabije toekomst.

Eterbase, een Europese digitale activabeurs, heeft andere beurzen opgeroepen om gestolen crypto te blokkeren na een hack die bijna $5.4 miljoen aan crypto zag die eerder deze week naar andere beurzen werd verplaatst.

 De hack vond plaats op 8 september 2020 en was gericht op de hete portemonnees van de beurs, die verbonden zijn met het internet. Eterbase heeft sindsdien samengewerkt met de autoriteiten om te proberen de hackers te identificeren. De gestolen fondsen waren in Bitcoin, Ethereum, XRP, Texos, Algorand en TRON. En nu wil de beurs helpen om het gestolen geld tegen te houden.

 

„Eterbase zal doorgaan met de operaties! Ons onderzoek toont aan dat een groot deel van het gestolen geld terecht is gekomen op @binance, @HuobiGlobal en @hitbtc,“ zei het Eterbase team in een recente tweet.

 Andere uitwisselingen hebben op het nieuws gereageerd door hun hulp aan te bieden. Binance CEO Changpeng Zhao reageerde op de tweet van Eterbase en bood de hulp van zijn uitwisseling aan.

Het hacken van crypto-uitwisselingen wordt steeds winstgevender. Eerdere hacks, waaronder de $450 miljoen hack van MT Gox in 2014 en de Bitcoin Lifestyle-hack van 2016 waarbij $1 miljard werd gestolen, laten zien hoe verleidelijk een doelwit deze uitwisselingen kunnen zijn.

 Het gebruik van gestolen crypto blijft echter een uitdaging voor hackers. „Die penningen zijn voor altijd gemarkeerd op de blokketen en niemand in de industrie zal ze ooit accepteren, waardoor het voor de criminelen erg moeilijk is om van hun succes te genieten“, vertelde Ingo Fiedler, mede-oprichter van het Blockchain Research Lab, Decrypt.

Dit is de reden waarom Eterbase de hand reikt aan andere uitwisselingen terwijl ze achter de gestolen crypto aanzitten. In het ideale geval kan de schade die door de hack is aangericht, ongedaan worden gemaakt met de bevroren tegoeden die op meerdere beurzen zijn gemarkeerd. Als de fondsen worden geïdentificeerd, krijgen ze „meestal terug naar de legitieme eigenaar, dus niet alle hoop is verloren in dit geval,“ voegde Fiedler toe.

In de toekomst heeft Eterbase zijn gebruikers gerustgesteld dat de beurs genoeg kapitaal heeft om aan hun verplichtingen te voldoen. De beurs is van plan om zo snel mogelijk een datum voor heropening aan te kondigen.